Lid worden

Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze vereniging en bij ons wil komen zwemmen. Op deze pagina kan je (bijna) alle informatie vinden wat er zowel gebeurd als je nieuw lid bij ons wil worden.

Wanneer je graag wil gaan zwemmen maar nog niet helemaal zeker weet of het wat voor je is kan je eerst een proefles aanvragen. Tijdens deze les zwem je mee met de rest van de groep en kan je even ervaren hoe een training in zijn werk gaat. Deze les is volledig vrijblijvend, maar we waarschuwen je alvast. Zodra je 1 keer meegedaan hebt, raak je er verslaaft aan… Als je graag een les mee wil doen stuur dan een mailtje naar leden@zvnoordwijkerhout.nl

Maar wat doe je nou eigenlijk zoal bij de zwemvereniging? Als je bij ons binnenkomt kom je als eerste bij de benjamins, dit is een groep waar we jou alle zwemslagen extra goed gaan leren. Als het goed is heb je bij je zwemlessen al Schoolslag en borstcrawl leren zwemmen. Maar hier gaan we nog een stapje verder. Ook ga je leren hoe je iemand kan redden met kleren en ga je rugcrawl leren zwemmen. Aan het begin zwem je 1x in de week op maandag of donderdag van 18:00 tot 19:00.

Als je al iets ouder bent wanneer je lid wil worden maakt dat natuurlijk helemaal niets uit. Maar dan gaan we je natuurlijk niet tussen de jongere zwemmertjes laten zwemmen. Afhankelijk van jouw leeftijd sla je dan misschien de eerste groep over of misschien zelfs wel meer. We hebben in het verleden ook wel eens zwemmers een spoedcursus wedstrijdzwemmen gegeven, zodat diegene direct klaargestoomd werd voor de wedstrijdploeg.

Ons motto bij de Zwemvereniging Noordwijkerhout is dat het (wedstrijd)zwemmen vooral leuk moet zijn. Bij ons kan je maximaal 4 keer in de week trainen. De ene training is vooral gericht op snelheid, de andere training op lange afstanden. Maar het belangrijkste is dat alle trainingen gezellig zijn!

Aanmelden kan door het volgende formulier in te vullen in in te leveren bij de Carola van Hunnik of door het te mailen naar leden@zvnoordwijkerhout.nlInschrijfformulier

Hoe vaak zijn er wedstrijden?
Bij de recreanten begin je al met een paar keer per jaar een recreantenwedstrijd en ook zwemspelontmoetingen. Bij de recreantenwedstrijd krijg je alvast het gevoel hoe een wedstrijd in zijn werk gaat. Bij zwemspelontmoetingen ga je in teamverband spelletjes doen tegen andere verenigingen.

Naarmate je ouder wordt ga je steeds meer wedstrijden zwemmen. Op je hoogtepunt zal dit ongeveer 1 wedstrijd per 2 weken zijn.

Hoe vaak zijn de trainingen?
Wanneer je begint bij de benjamins kan je 1x per week trainen op donderdagavond van 17:30 tot 18:30. Voor de overige trainingstijden kijk op het blauwe uitklapmenu op de homepagina.

Ik ben te oud voor de recreantengroep, kan ik nog beginnen met zwemmen?
Maar natuurlijk kan dat, waar je terecht komt is alleen niet te voorspellen omdat het heel persoonlijk is. De leeftijd waarop je begint maakt helemaal niets uit, we hebben al eerder meegemaakt dat iemand van 16+ de rest van de groep binnen een jaar in kon halen!

Hoe gezellig is de vereniging?
Heel erg gezelllig! Benieuwd wat we laatste tijd zoal gedaan hebben? Kijk dan is op onze facebookpagina rond, daar staan al onze evenementen en foto’s. www.facebook.com/zwemverenigingnoordwijkerhout

Hoe kan ik de vereniging helpen?
De vereniging bestaat voor 100% uit vrijwilligers. Wil je graag een steentje (of rots) bijdragen kijk dan even op onze vacaturepagina zvnoordwijkerhout.nl/artikel/vacatures of er iets voor jou tussen zit.